Blog > Komentarze do wpisu

Budyniowe serduszka

 

Ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego, gdy ma się ochotę na coś słodkiego, prostego i szybkiego do pochrupania.

 

 Składniki:

- gotowe ciasto francuskie

- budyń waniliowy

- mleko i cukier potrzebne do ugotowania budyniu, zgodnie z przepisem na opakowaniu

 

 

Za pomocą foremek wyciąć serduszka, tak aby liczba pełnych serduszek była dwa razy mniejsza od tych z dziurką w środku. Na każdym pełnym serduszku układamy po dwie ramki. Brzegi można posmarować rozmąconym żółtkiem. Ciastka pieczemy ok. 15 minut w 200 st. C. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Środek serduszek wypełniamy przygotowanym według przepisu na opakowaniu budyniem waniliowym.

 

 

Smacznego.

czwartek, 14 lipca 2011, martex.82

Polecane wpisy

  • Mini pączki z serem

    Źródło: " Najlepsze ciasta " Składniki: - 500 g twarogu - 4 jajka - 2 szklanki mąki - 5 łyżek cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmiet

  • Grzebyki krucho - drożdżowe

    Nadal w klimacie truskawkowym. Tym razem krucho - drożdżowe ciasteczka, kształtem przypominające koguci grzebień, nadziane truskawkową marmoladą. Inspiracja: g

  • Oponki serowe

    Tłusty Czwartek czas zacząć. Źródło: oponki Składniki: - 250 g tłustego twarogu - ok 300 - 350 g mąki pszennej - 4 żółtka - 3 łyżki kwaśnej śmietany - 2 pełne

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2011/07/14 10:17:11
urocze te serduszka, niby proste ale jakie efektowne
-
2011/07/14 10:28:09
bardzo pomysłowe :)
-
2011/07/14 10:37:43
Śliczne te budyniowe serduszka. Pozdrawiam
-
2011/07/14 11:42:58
SWietne :)
-
2011/07/14 14:32:31
fajne :)
-
2011/07/14 18:45:51
Piękne serduszka:) Muszę zrobić!!:)
-
2011/07/14 20:54:48
dobrze, że ktoś pomyślał i położył ciasto francuskie na sklepowe półki... jest tyle fajnych możliwości i to jakich szybkich :)
Slubne_120x600 Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl
Top Blogi
zBLOGowani.pl


SKRZYNKA POCZTOWA



Napisz do mnie e-mail