Blog > Komentarze do wpisu

Babka z mlekiem skondensowanym

 

 Babka z ciekawym dodatkiem mleka skondensowanego słodzonego, mięciutka i wilgotna, a przy tym prosta w przygotowaniu.

 

¬ródło: babka

 

Składniki:

- 250 g masła

- 100 g cukru

- 4 jajka

- 200 ml słodzonego mleka skondensowanego

- 250 g m±ki pszennej

- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

- szczypta soli

Masło zmiksować z cukrem, dodać proszek do pieczenia, mleko skondensowane i sól, jeszcze raz zmiksować. Dodać m±kę i jajka, ponownie zmiksować. Wyłożyć do dużej formy na babkę ( u mnie silikonowa ). Piec około 50 minut w 180 st. C. Pod koniec pieczenia, w razie potrzeby można przykryć wierzch foli± aluminiow±, by za bardzo się nie spiekła. Można posypać cukrem pudrem lub polać polew± czekoladow±.

 

Smacznego.

poniedziałek, 01 lutego 2016, martex.82

Polecane wpisy

  • Cytrynka

    Proste, orzeĽwiaj±co cytrynowe ( nas±czane sokiem cytrynowym ), wilgotne ciasto, z fajn± skorupk± cukrow± na wierzchu. ¬ródło: cytrynka Składniki: - 2 cytryny

  • Babka piaskowa dwukolorowa

    ¬ródło: babka Składniki: - 4 jaja - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka m±ki pszennej - 3/4 szklanki m±ki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2

  • Babka ŻONKIL

    Kolejna przed¶wi±teczna babka, tym razem dwukolorowa, o wdzięcznej nazwie żonkil ( chociaż jak dla mnie bardziej przywodzi na my¶l narcyza ). Puszysta, a jednoc

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/02/01 07:55:42
Piekłam kiedy¶ podobn± :)
-
2016/02/02 21:38:14
Pyszna babeczka. Pięknie i smacznie wygl±da. Nabrałam chęci.
Slubne_120x600 Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl
Top Blogi
zBLOGowani.pl


SKRZYNKA POCZTOWA



Napisz do mnie e-mail